תכנון המטבח ובחירת משטח העבודה

תכנון המטבח ובחירת משטח העבודה ("שיש")
מטבח הוא לב הבית ואחד החדרים המורכבים ביותר לתכנון ולעיצוב.
ישנם מטבחים המשמשים בעיקר להכנת ארוחות וישנם מטבחים המשמשים גם לאכילה ולאירוח.
תכנון חכם של המטבח מביא בחשבון את כלל הצרכים של הבית והמשפחה, העדפות העיצוב והדרישות הפונקציונליות.
בנוסף, מטבח אינו עוד פריט ריהוט שניתן להחליף או לשנות את מקומו מידי פעם. מטבח מלווה את הבית שנים רבות, ולכן חשוב לעשות את הבחירות הנכונות.
משטח העבודה במטבח, אשר יש המכנים "שיש", הוא חלק דומיננטי בכל מטבח.
בבחירת משטח עבודה למטבח מומלץ לוודא כי הבחירה עונה על שלושה קריטריונים חשובים: פונקציונאליות, עמידות ועיצוב.


כיצד לבחור משטח עבודה למטבח?
משטח מוצלח הוא משטח נוח לעבודה וקל לניקוי, אשר נשמר היטב ומצליח לשמור על מראה חדש גם כעבור זמן רב. 
• פונקציונליות – חשוב לבדוק כי המשטח נוח לשימוש. זה השטח עליו מתבצעות עבודות מטבח: חיתוך, בישול, ניקיון. כאשר המשטח שימושי, פשוט תשכחו שהוא שם. כאשר המשטח אינו עונה על צורך זה, אתם תרגישו זאת בכל יום.
• עמידות – במטבח אנו מכינים מזון, חותכים, מניחים סירים, כוסות ועוד. גם אם לרוב אנו משתדלים לשים לב לכל פרט, לעיתים יכול להתרחש משהו בלתי מתוכנן, כגון תבנית לוהטת היוצאת מן התנור אל המשטח, או ספל קפה שנשפך. לכן כדאי לבחור במשטח עמיד בפני חום, שריטות, שחיקה, שומנים ועוד. המשטח צריך לשרת את מי שעובד עליו, ולא להכשיל אותו בגלל צורך בזהירות יתר.
• עיצוב – טעם הוא עניין אישי, אך תמיד רצוי לבחור את המשטח תוך מחשבה על המטבח כולו. האם אתם רוצים שיש בסקאלת הגוונים של ארונות המטבח או אולי צבע שונה שיעניק ניגוד מעניין? אולי אתם מעדיפים גוון נייטרלי שמתאים לכל צבע ועיצוב? קל יותר להחליט כאשר יודעים מה רוצים שהעיצוב ישדר: יוקרתי או פשוט, מודרני או כפרי, רגוע או אנרגטי וכן הלאה.

מידע נוסף